Canva Pro: Onze eerlijke review (2022)

9.5Expert Score
Geweldig

Canva Pro bied je een enorm scala aan extra functies voor een zeer schappelijke prijs. Daarnaast is er een 30 dagen gratis trial waardoor je het kostenloos kan uitproberen

Prijs/Kwaliteit
10
Extra Functies
9
Voordelen
  • Veel extra functies ten opzichte van het normale abbonement
  • 30 dagen GRATIS uitproberen
  • Minder dan 10 euro per maand
Nadelen
  • Voor sommige designers te "simpel"

Gebruik je momenteel Canva Pro maar overweeg je ook Canva Pro? Je hebt waarschijnlijk één brandende vraag voordat je naar een betaald plan upgrade: Is Canva Pro de kosten waard?

Omdat het helemaal van je behoeften afhangt, kan ik die vraag niet beantwoorden. Wat ik je wel kan laten zien is het verschil tussen Canva Pro en het gratis Canva plan. Dan kun je beslissen of Canva Pro de kosten waard is. Laten we eens een kijkje nemen. Deze review is samengesteld door de experts van Prijskenner.nl

Wat is CANVA?

Voor het geval je nieuw bent op het gebied van grafieken voor sociale media en bloggen, zal ik snel Canva uitleggen. Het is een online drag and drop grafische editor waarmee je gemakkelijk afbeeldingen kunt maken zoals Pinterest pins, Facebook posts, e-boeken, en zowat alles wat je voor je bedrijf nodig hebt.

Het bevat een grote bibliotheek met lettertypen, foto’s en video’s, en ook tonnen ontwerpelementen, achtergrondbeelden en texturen. Je vindt er ook tonnen sjablonen voor bijna elk soort ontwerp, dus zelfs als je niet de beste vaardigheden hebt, kun je toch in een handomdraai prachtige afbeeldingen maken.

Canva’s grootste eigenschap is zijn brede scala aan functies. Je kunt Pinterest pins en andere afbeeldingen voor sociale media maken met Canva Pro zonder dat je hoeft te upgraden. Er zijn heel wat handige functies op deze app. Canva Pro is mijn favoriete gereedschap voor het maken van stockfoto’s, extra opslag, en de mogelijkheid om mijn ontwerpen als sjablonen te verkopen met de functie “share a URL to use as a template”.

Canva Pro biedt 610.000+ voorontworpen sjablonen

Als je begint in de ontwerpwereld maar niet de vaardigheden hebt om je eigen sjablonen te maken, kun je Canva als startpunt gebruiken. Met zijn eenvoudige, schone interface is het gemakkelijk om meteen mooie ontwerpen te maken. Je kunt ook kiezen uit de vele voorontworpen sjablonen, die je gemakkelijk kunt aanpassen aan je eigen stijl en voorkeuren. En omdat Canva gratis te gebruiken is, kunnen zelfs niet-ontwerpers gratis sjablonen maken en bewerken!

Canva biedt een enorme bibliotheek van voorontworpen sjablonen, variërend van logo’s, flyers, kaarten, en presentatie-slides tot infographics. Je kunt ook je eigen sjablonen maken en ze verkopen. En als je ontwerper bent, is de site een uitstekende keuze omdat je er voorontworpen sjablonen van elke soort of categorie kunt verkopen. Er zijn letterlijk miljoenen verschillende sjablonen om uit te kiezen.

Het gebruik van Canva is gratis, maar als je meer functies wilt ontsluiten, kun je upgraden naar Canva Pro voor 9,99 euro per maand. Hiermee krijg je toegang tot meer sjablonen, een uitgebreide bibliotheek met stockfoto’s, en de mogelijkheid om afbeeldingen met een enkele klik te vergroten of te verkleinen. En hoewel het niet gratis is, is het een stuk goedkoper dan het inhuren van een grafisch ontwerper. Dus als je een blogger bent en je moet afbeeldingen voor je blog maken, dan kun je Canva Pro overwegen. Het zal je leven beslist gemakkelijker en goedkoper maken.

Als het gaat om het kiezen van een plan, zijn er twee belangrijke factoren om rekening mee te houden. Eerst en vooral wil je beslissen wat voor soort inhoud je wilt toevoegen. Het gratis plan is voldoende voor persoonlijk gebruik, maar als je de dienst voor zakelijke doeleinden wilt gebruiken, is Canva Pro de juiste keuze. Dit plan biedt je onbeperkte sjablonen en premium foto’s en video’s. Met de extra functies kun je marketing-, verkooppresentatie-, en verjaardagsvideo’s maken.

Je kunt een brand kit gebruiken om alle elementen van je merk en ontwerp te organiseren. Als je een manier zoekt om je ontwerpen in overeenstemming te brengen met je merkidentiteit, dan is dit de manier. Met de brand kit kun je kiezen uit honderden lettertypes. Je kunt zelfs je eigen lettertypes downloaden en gebruiken, zodat je je merkidentiteit bij je kunt houden. Zo kun je alle elementen die je voor branding nodig hebt op één plaats bewaren.

CANVA PRO VS CANVA GRATIS

Canva Pro vs CanvaFeatures vergelijken
Canva Pro
VS
Canva Gratis
Stock Foto Bibliotheek
60 Miljoen+
VS
4 Miljoen
LettertypenBeschikbare Font types
1000+ & Zelf uploaden
VS
Ca. 100 & geen upload
TemplatesAantal templates
20.000+
VS
8000
Branding ToolsToegang tot Brand Kit
VS
FoldersToegang tot folders
Oneindig!
VS
2
OpslagTotale opslag voor je bestanden
100GB
VS
1GB

In de bovenstaande tabel vind je een snelle vergelijking van alle features van beide abonnementen. We zullen in de volgende paragrafen nog wat dieper ingaan op de verschillende features!

Foto’s & Video’s

Gratis Canva: Toegang tot 4M foto’s, video’s, en elementen. Je kunt je foto’s en afbeeldingen uploaden, of je kunt premium foto’s kopen vanaf $1

Canva Pro: Toegang tot de hele fotobibliotheek. Je hebt gratis toegang tot deze bibliotheek en kunt meer dan 60M foto’s, video’s of illustraties aan je ontwerpen toevoegen.

Lettertypen

Gratis Canva: Toegang tot beperkte lettertypes: Het uploaden van je lettertypes is niet mogelijk.

Canva Pro: Toegang tot de hele lettertypenbibliotheek, met meer dan 1000 lettertypen. Je kunt ook je lettertypebestanden uploaden.

Branding Tools

Gratis Canva: Je kunt geen transparante lettertypebestanden of lettertypes uploaden. Ook kun je alleen een kleurenpalet van maximaal drie kleuren maken.

Canva Pro: Houd al je ontwerpen in brand met Canva Brand Kit. Upload je logobestanden en lettertypen om kleurenpaletten te maken tot 100 kleuren elk.

WAT IK NIET LEUK VIND AAN CANVA

Canva is mijn favoriete bloggereedschap. Ik vind alles leuk aan Canva. De zoekfunctie voor de fotobibliotheek is echter iets wat ik niet leuk vind.

Je moet door tonnen foto’s bladeren om de perfecte afbeelding te vinden. Er is geen manier om je zoekactie te filteren. Zoeken op trefwoord is beperkt. Canva zou dit probleem snel moeten aanpakken, want ik heb er veel mensen over horen klagen.

Iets anders dat een probleem kan zijn is dat Canva niet offline gebruikt kan worden. Canva is niet voor jou als je internetverbinding traag of niet beschikbaar is.

Deze twee kleine nadelen gelden niet voor Canva Pro of de gratis Canva versie. Toch geloof ik dat Canva een uitstekend bewerkingsprogramma is en eentje die je moet proberen.

CANVA PRO PRIJS

Deze prijsopties zijn beschikbaar als je upgrade naar Canva Pro:

  • Maandelijks Canva Pro Plan kost €11,99. Je kunt dit plan op elk moment opzeggen
  • Canva Pro Jaarplan kost €9,17 per maand en wordt jaarlijks gefactureerd voor €109,99.
  • Canva Pro is gratis beschikbaar voor studenten, leraren en non-profitorganisaties.

HOE KRIJG JE CANVA PRO GRATIS

Meld je aan voor de gratis proefversie van een maand om Canva Pro uit te proberen. Dit is een mooie gelegenheid om de Pro functies uit te proberen en te beslissen of het de moeite waard is om te upgraden. Je kunt je proefversie op elk moment voor het einde van de 30-dagen periode annuleren als je besluit niet te upgraden.

Tags:

PrijsKenner
Logo
Enable registration in settings - general