Beste Seniorentelefoon

De Beste Seniorentelefoon van 2021!

In dit artikel zullen we de beste seniorentelefoons van 2021 bespreken. Ons team van telefoonexperts heeft in samenwerking met vele ouderen uitgezocht welke telefoons zij het fijnst vonden werken. Uiteindelijk heeft dit geleid tot een actuele top 10.

Laatst geupdate: september 2022

Best beoordeeld
Denver BAS-18300M - GSM - Senioren telefoon - 2G - SOS knop - Oplaadstation - Simlock vrij
€29,00
bij Bol.com
9.9
Geweldig
€124,00€159,00
bij Bol.com
9.5
Geweldig
€72,99
bij Bcc.nl
8.7
Geweldig
€0,00
bij Blokker.nl

Gigaset E720

Meer informatie +
8.3
Geweldig
€109,99
bij Coolblue.nl

Gigaset DL580 Zwart

Meer informatie +
7.9
Geweldig
€59,99
bij Coolblue.nl

Gigaset DL780

Meer informatie +
7.8
Geweldig
€99,99
bij Coolblue.nl
6.9
Geweldig
€79,00
bij Mediamarkt.nl
01.

Aankoopadvies en koopgids

Vooral oudere mensen moeten altijd bereikbaar zijn. Vooral daarom zijn er steeds meer mobiele telefoons voor senioren met hardware en software die op de behoeften van ouderen zijn afgestemd. Daartoe behoren extra grote toetsen, luide beltonen, eenvoudige en intuïtieve bediening en een noodoproepfunctie voor snelle hulp in geval van nood.

Oudere mensen geven de voorkeur aan toestellen die gemakkelijk te bedienen zijn. Een groot aantal functies en ingewikkelde bediening schrikken veel oudere mensen af. Daarom concentreren sommige fabrikanten zich op de ontwikkeling van mobiele telefoons die speciaal op deze behoeften zijn afgestemd.

Camera’s, apps en veel andere functies zijn vaak niet beschikbaar. In plaats daarvan bieden de toestellen, onder andere, ondersteuning voor hoortoestellen zodat er geen feedback in het oor is, en bovendien hebben ze vaak een noodoproepknop. Het scherm is meestal goed leesbaar omdat het lettertype veel groter is dan de lettergrootte op de gewone smartphones of mobieltjes.

Is een flip phone of een bar phone meer geschikt?

Emporia mobiele telefoons voor seniorenVouwbare mobiele telefoons zijn vaak bijzonder geschikt voor senioren: Enerzijds heb je geen toetsenbordvergrendeling nodig omdat de toetsen niet ingedrukt kunnen worden als de telefoon gesloten is.

Anderzijds hebben deze mobiele telefoons een groter beeldscherm als ze geopend zijn. Dit is handig voor mensen die moeite hebben met het zien van kleine tekens op een beeldscherm.

Het staafformaat is het klassieke mobiele telefoon-ontwerp dat de opvouwbare versie bijna geheel heeft vervangen. Hij heeft een conservatieve vormgeving, maar heeft ook enkele voordelen: De toestellen zijn veel minder gevoelig voor vermoeidheidsschade dan clamshell telefoons en bieden alle info in één oogopslag.

Een nadeel van eenvoudige toestellen met een fronttoetsenbord: omdat het toetsenbord en het scherm dezelfde ruimte delen, zijn ze beide betrekkelijk klein. Dit is duidelijk te zien op het scherm. Omdat het toetsenbord openlijk toegankelijk is, wordt het beschermd tegen onbedoeld gebruik met een speciale toetsencombinatie of een knop aan de zijkant van het toestel.

Welke kenmerken zijn belangrijk?

Gebruiksgemak

De toetsen moeten ook de juiste afmetingen hebben, zodat mensen met motorische beperkingen ze nauwkeurig kunnen bedienen. De letters en cijfers op de toetsen moeten duidelijk opvallen en in hoofdletters worden geschreven, zodat ze ook door visueel gehandicapte gebruikers gemakkelijk kunnen worden waargenomen. Bovendien moeten de toetsen een goed drukpunt hebben en duidelijk van elkaar gescheiden zijn.

Grotere afmetingen

Mobiele telefoons zijn steeds kleiner geworden, wat voor oudere mensen een probleem is geworden. Hoe kleiner de toetsen, hoe moeilijker ze te bedienen zijn. Intussen rusten veel bedrijven hun mobiele telefoons uit met grote toetsen, duidelijk leesbare beeldschermen en nuttige extra’s zoals GPS plaatsbepaling.

Eenvoudig menu ontwerp

Voor mobiele telefoons voor senioren is een eenvoudige menu-indeling essentieel. Het moet mogelijk zijn om de gewenste functies snel en gemakkelijk op te roepen. In de gebruiksaanwijzing moet de menustructuur in een duidelijke boomstructuur worden voorgesteld, zodat men gemakkelijk zijn weg in het menu kan vinden.

Noodoproep functie

Er is ontegenzeggelijk een verhoogd gezondheidsrisico bij oudere mensen. Daarom is het voordelig om een mobiele telefoon bij je te hebben tijdens wandelingen en winkeltochten. In geval van nood kan de spoedarts of een familielid snel verwittigd worden. Voor dit doel zijn veel mobiele telefoons voor senioren uitgerust met zogenaamde “noodoproepfuncties”. In de meeste gevallen kan een noodoproeptoets worden ingedrukt, ook als de toetsvergrendeling actief is.

Levensduur van de batterij

De geïntegreerde batterijen maken meestal een lange levensduur van de mobiele telefoons voor senioren mogelijk. Dit komt vooral omdat de toestellen vaak alleen voor communicatie gebruikt worden.

Luide beltonen

Omdat oudere mensen vaak moeite hebben met horen, moet een mobiele telefoon voor senioren een luid volume hebben dat gemakkelijk te regelen is. Bovendien moet het apparaat een oproep ook melden met een trilalarm. Wat het volume betreft, moet erop gelet worden dat de geluidskwaliteit ook bij luide instellingen aangenaam blijft.

Gesprekskwaliteit

De meeste mobiele telefoons voor senioren bieden luide en duidelijke spraakoverdracht. Alleen in de handenvrije stand laat de kwaliteit soms te wensen over. Slechte en ondermaatse luidsprekers bemoeilijken vaak de communicatie.

Inductiespoel voor gehoorapparaten

Bij telefoneren in combinatie met hoortoestellen kan onaangename feedback optreden als de elektronica van de twee toestellen met elkaar interfereert. Bij nieuwere hoortoestellen komt dit echter bijna nooit voor. De compatibiliteit van de apparaten wordt gemeten met M1 tot M4 en T1 tot T4. Eenvoudig gezegd: Hoe hoger het cijfer, hoe beter.

Snelkiestoetsen

In het dagelijks leven, maar vooral in noodgevallen, zijn snelkies- of directe kiestoetsen voordelig. Deze sleutels worden gecombineerd met telefoonnummers van belangrijke mensen met wie je vaak contact hebt. Zo verspil je geen tijd met het zoeken naar het juiste nummer.

Extra functies

Extra functies zoals een zaklamp of een noodoproepknop zijn belangrijke veiligheidsvoorzieningen. Andere handige functies zijn een kalender en een wekker. Een geïntegreerde radio en een eenvoudige camera bevallen de gebruiker ook.

Desktop oplaadstation

Emporia senioren mobiele telefoonVoor oudere mensen is een oplaadstation een belangrijke verlichting. De gewone oplaadkabels moeten in een klein gaatje gestoken worden, een oplaadhouder wordt op de tafel gezet en de mobiele telefoon wordt er dan gewoon in gelegd.

Welk tarief voor mobiele telefonie wordt aanbevolen?

Als de juiste mobiele telefoon voor senioren gevonden is, is het tijd om het juiste tarief voor een mobiele telefoon te kiezen. Als het op de kosten van mobiele telefoons aankomt, moeten senioren het veilig spelen.

Mobiele telefoontarieven voor senioren met een vast contract lokken met lage prijzen en vaak ook een gratis telefoon. Maar als de prijzen meestal goedkoop zijn, is er een gebrek aan kostenbeheersing. Als je vaak belt, kan een vast contract een verstandige en kosteneffectieve optie zijn.

Meestal biedt een mobiele telefoon voor senioren in combinatie met een prepaid kaart de beste kosten-baten verhouding, omdat de meeste mobiele telefoons al tegen zeer lage prijzen verkrijgbaar zijn. Met een prepaid tarief hebben oudere mobiele telefoongebruikers het voordeel dat ze geen vast minimum hoeven uit te geven of een basistarief hoeven te betalen, ze hebben volledige controle over de kosten.

Maar met zo’n senioren tarief voor mobiele telefoons moet je steeds het tegoed in de gaten houden. Anders kun je in geval van nood misschien niet meer bellen.

PrijsKenner
Logo
Enable registration in settings - general