Beste Aroma Diffuser Review & Aanbieding (september 2022)

Voordelen
Nadelen
 
WIJ RADEN AAN
DUUX Iconic Aroma Diffuser wit prijskenner
DUUX Iconic
Aroma Diffuser
Beste aanbiedingsprijs:
Bekijk op Mediamarkt.nl
Voordelen
Duux is een premium Merk

Extreem goede kwaliteit

Veel verschillende opties
Nadelen
Beste voor 6 personen
Soehnle Design aromadiffuser Modena 100 ml 68087 prijskenner
Soehnle Design
Aromadiffuser Modena
Beste aanbiedingsprijs:
Bekijk op Fonq.nl
Voordelen
Nadelen
Budget vriendelijk
O'dor® Aroma Diffuser met Afstandsbediening en Extra Lemongrass en Lavendel Etherische Olie - Ultrasone Vernevelaar Bevochtiger Verdamper- Donkerbruin prijskenner
O'dor® Aroma
Beste aanbiedingsprijs:
Bekijk op Bol.com
Voordelen
Nadelen
Breez aroma diffuser
Beste aanbiedingsprijs:
Bekijk op Wehkamp.nl
Voordelen
Nadelen

Aromatherapie diffusers zijn een geweldige manier om een ontspannende omgeving in je huis of kantoor te scheppen. Een aantal studies hebben de voordelen van het gebruik van aromatherapie aangetoond, waaronder een betere stemming, stressvermindering en zelfs verlichting van hoofdpijn. Een studie gepubliceerd door het National Center for Biotechnology Information vond dat “aromatherapie angst, depressie, boosheid en vermoeidheid verminderde”.

Als je een effectieve maar betaalbare oplossing zoekt om je levenskwaliteit te verbeteren, dan kun je overwegen een van deze vijf beste aroma diffusers op Amazon te kopen.

Wat is een aroma diffuser en hoe werkt het

Een aromatherapie diffuser is een apparaat dat essentiële oliën in de lucht verspreidt. Uit een studie gepubliceerd door het National Center for Biotechnology Information bleek dat “aromatherapie angst, depressie, woede en vermoeidheid verminderde”.

De olie zit meestal in kleine flesjes met druppeltjes plantenextract vermengd met water of alcohol. Een ventilator binnen in de diffuser perst het door een mondstuk naar buiten, waar het verdampt tot fijne dampdeeltjes die opstijgen om een aroma te creëren. Het mooiste van deze apparaten is dat ze zo vaak als je wilt gebruikt kunnen worden zonder bijwerkingen! Ik gebruik bijvoorbeeld mijn aromatherapie diffusers elke ochtend als ik wakker word, omdat dit me helpt de dag op de juiste voet te beginnen.

De voordelen van het gebruik van een aromatherapie-diffuser

Een aromaverstuiver bezit vele voordelen, waaronder:

 • Aromatherapieverspreiders bevorderen een positieve stemming.
 • Aromatherapieverspreiders zijn meestal een gemakkelijke manier om wat extra geur in je omgeving te brengen, want ze vragen helemaal niet veel onderhoud!
 • betere luchtkwaliteit in je huis of kantoorruimte – de meeste etherische oliën doden in de lucht zwevende bacteriën en schimmelsporen!
 • verbetering van de slaap door slapeloosheid ’s nachts te helpen verminderen, en ook de concentratie overdag te verbeteren. Een goede vuistregel is dat als je merkt dat je meer geeuwt dan gewoonlijk (wat gebeurt als ons lichaam moe is), het kan zijn omdat er iets anders is dat ons afleidt van voldoende rustgevende slaap. Aromatherapie diffusers kunnen ook geweldig werken voor wie
 • Aromatherapie diffusers kun je zo vaak gebruiken als je wilt zonder bijwerkingen! Dit is vooral belangrijk voor mensen die astma en andere ademhalingsproblemen hebben, wat tot verergering van de symptomen zou kunnen leiden als ze na verloop van tijd voortdurend aan dezelfde hoeveelheid geur blootgesteld zouden worden.

Het enige nadeel dat ik met deze apparaten heb opgemerkt is dat het moeilijk te zeggen is wanneer er geen water meer in zit, want soms werken ze niet erg goed uit zichzelf met alleen een open vlam of kaars eronder, dus zorg dat je op dit waarschuwingsteken let voor je olie op is!

Verder zijn aroma diffusers een geweldige manier om de stemming te verbeteren, de luchtkwaliteit te verbeteren en een gevoel van ontspanning te bevorderen.

Verschillende soorten essentiële oliën voor verschillende stemmingen

 • Aromatherapie diffuser: Een soort olieverspreider die nodig is om de geur te verspreiden. Het kan gebruikt worden met water, gel of een natuurlijk oplosmiddel zoals alcohol als verdamper. Het apparaat verspreidt kalmerende geuren in de lucht en kan ook therapeutische voordelen hebben zoals verbetering van de slaapkwaliteit, vermindering van angstniveaus en verlaging van stresshormonen in de bloeddruk
 • olieverspreiders: Een soort aromatherapie-apparaat dat aromatische plantenextracten verspreidt als het verwarmd wordt door een kaarsvlam of door elektrische kachels. Deze vorm gebruikt geen water, dus is hij milieuvriendelijk! Er zijn er veel te koop op Amazon voor uiteenlopende prijzen van $25-$500+, afhankelijk van wat je zoekt.

Diffusers die perfect zijn voor je huis- of kantoorruimte

De meeste diffusers hebben een perfecte vormgeving om in je eigen huis of kantoorruimte te passen. Een paar van mijn favorieten zijn AromaHAUS, URPOWER en Deneve.

 • AromaHAUS: Een bedrijf dat zich toelegt op het maken van biologische huisaroma’s voor mensen die om hun gezondheid en het milieu geven
 • URPOWER: Een goed geprijsde diffuser die met je favoriete essentiële oliën kan werken
 • Deneve: Een modern ontwerp gemaakt van hoogwaardige materialen zoals keramiek of hout, waardoor het een perfecte aanwinst is voor elke kamer in je huis.

Tips voor het schoonmaken van je diffuser en het kiezen van de juiste etherische oliën

Het schoonmaken van de diffuser kan een beetje werk kosten. , maar het is niet moeilijk als je deze tips volgt.

 • Een goede vuistregel is om je diffuser een keer per week schoon te maken door het water te legen en er een paar druppels afwasmiddel in te doen
 • Meer etherische olie toevoegen helpt ervoor te zorgen dat eventuele bacteriën niet op het oppervlak achterblijven

*Vermijd het gebruik van bleekmiddel of azijn – beide kunnen met sommige etherische oliën reageren en ongewenste reacties veroorzaken

Een heel belangrijk ding dat ik door mijn onderzoek leerde was hoe verschillende geuren voor elk mens werken. Sommige mensen vinden citrusgeuren energiek, terwijl anderen misschien liever bloemige geuren gebruiken die rustgevend zijn. Door rekening te houden met wat voor stemming je wilt, is er een aroma dat perfect is voor iedereen!

Beste Aroma Diffuser Aanbieding (september 2022)

PrijsKenner
Logo
Enable registration in settings - general