Air Up: Review & Aanbiedingen (2022)

Air up Flessen voegen geen ingrediënten aan het water toe, maar wel geur door de lucht. Retronasale olfactie wekt de illusie van smaak die in werkelijkheid een geur is. De geur-lucht functie wordt geactiveerd door een mechanisme op de Air Up pods te verschuiven. Ze gebruiken natuurlijke aroma’s van een vooraanstaand Duits aromahuis, verkregen uit echte planten en vruchten. De geuren vervagen na verloop van tijd, maar de air-up fles ondersteunt dit systeem. De meeste Air Up Reviews zijn dan ook erg positief.

Retronasale olfactie

De Duitse start-up Air Up heeft een water-aroma-apparaat ontwikkeld dat natuurlijke aroma’s en de lucht in je fles combineert. De met lucht gevulde fles stijgt dan op in je keel, waardoor je hersenen denken dat je eigenlijk een drankje inhaleert. Volgens wetenschappers wordt ongeveer 75 procent van onze smaak afgeleid van geur. Het concept is gebaseerd op retronasale olfactie, een verschijnsel dat optreedt als neus en mond op elkaar inwerken, en heeft belangrijke implicaties voor de voedingsmiddelenindustrie.

Eerdere studies met ratten- en mensenneuzen suggereren dat retronasale en orthonasale geurstoffen verschillende reacties geven. Het EOG geeft de meest nauwkeurige schatting van de geurstofconcentratie die de receptorplaatsen bereikt, terwijl de neusholte kleine ruimten heeft. Bij retronasale presentatie hadden polaire geurstoffen lagere responsen en langere latenties. De retronasale presentatie verminderde echter niet de respons op niet-polaire geurstoffen.

De techniek werd ontworpen om de retronasale olfactie te isoleren. Eén buisje werd 5 mm in het neusgat gestoken, en het andere werd vastgemaakt aan een buigbaar rietje. Het doel was de volgorde na te bootsen waarin de mens in de natuur ademt en drinkt. Tijdens deze proef kregen de deelnemers een geurstof in elk neusgat gedurende maximaal 1,8 seconden tijdens twee opeenvolgende inhalaties en uitademingen. De geurstoffen werden ongeveer twee seconden gepresenteerd en gepauzeerd voor de volgende doelademhaling.

Air Up Geurpods

De eerste stap om van het aroma van water te genieten is de aanschaf van Air Up Geurpods voor je drinkfles. Ze zijn er in witte en zwarte kleuren en gaan ongeveer vijf liter mee. Ze zijn niet schadelijk en kunnen na één keer gebruik weggegooid worden. Je kunt dezelfde Geurpods ook voor meer dan een liter water gebruiken. De geurstoffen die bij deze flessen worden geleverd zijn kunstmatige smaakstoffen, en zijn niet bedoeld om in overmaat te gebruiken.

De Geurpods die in Air up flessen gebruikt worden zijn geen vloeistoffen, maar zijn een poeder dat in een fles wordt gedaan die speciaal ontworpen is om gearomatiseerd water in te doen. De geurpods zijn gemaakt van een kleine capsule, die gemakkelijk verwisseld of vernieuwd kan worden. De geurpods zelf hebben een verbinding met het mondstuk. Het mondstuk zuigt de lucht door de geurpod, waardoor het gearomatiseerde water naar de keel stijgt.

Water is een essentieel bestanddeel van het leven en de vloeistoffen in ons lichaam worden beïnvloed door onze voeding en gewoonten. Ongezonde voeding kan leiden tot hartziekten, zwaarlijvigheid en andere ziekten. De oprichters van het air up bedrijf, Lena Jungst en Tim Jager, ontwikkelden deze vernieuwende oplossing voor deze problemen. Geurpods geven smaak aan je drinkwater en maken het aangenamer om te drinken. Geurpods voor air up flessen zijn een ideale keuze voor iedereen die de smaak van saai water wil vermijden.

Milieuvriendelijk

Een van de aantrekkelijkste aspecten van de Air up fles is zijn duurzame ontwerp. Het product is een waterfles die gebruik maakt van de waterinfrastructuur die al in je huis aanwezig is. Dit maakt het zowel milieuvriendelijk als kosteneffectief. De waterfles heeft een inhoud van 650 milliliter en is gemaakt van titaan. Het mondstuk is gemaakt van voedselveilig siliconen en de polsband van het deksel is herbruikbaar. Hij is ook BPA-vrij en heeft een groen en duurzaam ontwerp.

Hoewel het gebruik van milieuvriendelijke waterflessen een geurprobleem kan veroorzaken, zijn er oplossingen. Bicarbonaat van soda kan gebruikt worden om flessen schoon te maken en de groei van bacteriën tegen te gaan. Na het wassen berg je ze omgekeerd op om ze aan de lucht te laten drogen. Doe er, voor extra bescherming, geen deksels op. Zorg ervoor dat het sluitingsmechanisme luchtdicht is, anders is er kans op lekkage. Bovendien moet de fles gemaakt zijn van duurzaam materiaal dat bestand is tegen hoge temperaturen.

Behalve dat ze milieuvriendelijk zijn, gebruiken air up flesjes geen kunstmatige smaakstoffen. In plaats daarvan gebruiken ze kleine pods om de geur te dragen en de klant een smaakje te geven zonder extra calorieën toe te voegen. De geurstokjes zijn gemakkelijk te verwisselen en te vernieuwen. Het op maat gemaakte rietje dat aan de fles bevestigd is, zuigt tijdens het drinken lucht door de geurpeul. Het systeem is ook recyclebaar, wat het een groen alternatief maakt voor de traditionele plastic flessen. En omdat het air up flesje recyclebaar is, helpt het ook het milieu.

Air Up Smaken

De air up bottle is een nieuw soort waterdrinker die gebruik maakt van geur-lucht technologie op plastic flessen om een aangenamere drinkervaring te scheppen. De Duitse start-up heeft meer dan honderdzeventig werknemers en heeft een breed scala aan aromaflessen voor de consument. De fles heeft een afneembaar siliconen mondstuk en een drinkrietje voor gemakkelijk gebruik. Het apparaat wordt ook geleverd met een zuigmodule en gebruiksaanwijzing in verschillende talen.

Dit unieke apparaat werkt door gebruik te maken van retronasale reuk, een proces waarbij geuren via neus en keel naar het reukcentrum van de hersenen reizen, waar ze zich als smaak manifesteren. In tegenstelling tot een gewone waterfles is de AirUp vrijwel niet met het blote oog waar te nemen en de gebruiker is zich er niet van bewust dat zijn water gearomatiseerd is. De lucht die in de neus wordt ingeademd wordt door de reukzenuw geabsorbeerd, waardoor een aangenaam aroma ontstaat dat als smaak wordt waargenomen.

De air up fles werd in 2016 uitgevonden door Tim Jager en Lena Jungst, die innovatief design combineren met neurowetenschap en de studie van aroma’s. Na een succesvolle lancering in Duitsland, Frankrijk, België, Zwitserland, Oostenrijk en Nederland, is de fles nu ook in het VK geland. Het apparaat heeft in deze landen al een half miljoen klanten verzameld, en Lena Jungst hoopt dat het bedrijf het succes van zijn product ook in het VK kan uitbreiden.

Air Up Prijs

De Air Up drinkfles is een nieuwe start-up die geurkussentjes gebruikt om smaak aan water toe te voegen. De flessen zijn een mooie manier om aan te moedigen meer kraanwater te drinken en de hoeveelheid frisdrank die je consumeert te verminderen. De flessen zijn zowel online als in winkels verkrijgbaar. Het bedrijf heeft meer dan 170 mensen in dienst. De fles is verkrijgbaar voor een prijs van 35 tot 40 euro. De kosten zijn echter niet zo laag als velen zouden hopen.

De air up fles bevat een water of bruisende drank, een aroma pod, en een schuifmechanisme. De klant kan dan aan het flesje zuigen om zuigkracht te creëren en de geur in te ademen. Dit gearomatiseerde water scheidt zich dan van het water in de keelholte, waar het als een smaak wordt waargenomen. Dit proces heet retronasale olfactie, en is een natuurlijk deel van onze fysiologie.

PrijsKenner
Logo
Enable registration in settings - general